tisdag 7 november 2017

Nyhetsbrev till ALBA:s medlemmar : 6 november 2017

Hej! Det händer en hel del i ALBA-medlemmars regi. I våras lade vi ut inte mindre än 23 evenemang på ALBA:s hemsida. Även hösten bjuder på många olika berättartillfällen. Vi vill gärna tipsa om berättarföreställningen Korpen och Valen samt den bejublade Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf som snart berättas i Vagnhärad, datum hittar du nedan.

Efter nyår håller ALBA:s grundare Inger-Lise Oelrich ett midvinterretreat med storytelling-övningar och skrivande på Vidarkliniken i Järna. Som medlem i ALBA får du 150 kr rabatt på retreaten. Vi har också talat med Inger Lise om hennes fantastiska guldgruva för berättare, boken Storytelling - en läkande kraft mellan människor, och hon låter meddela att du som ALBA-medlem får köpa boken till reducerat pris om du beställer innan jul. Vidare bjuder Nordisk ALBA in till medlemsträff i den lilla byn Amari på Kreta, ett skönt sätt att möta våren, allt till ett mycket förmånligt ALBA-pris. Mer om allt detta nedan.

Vi vill även berätta att det skett förändringar i ALBA Sveriges styrelse (redan i våras). Vi tackar varmt Verena Haller för ett långt och troget ordförandeskap! Även Kajsa Nordström och Marika Nasiell har slutat i styrelsen och vi är innerligt tacksamma över den tid vi fått dela med er. All lycka till er alla tre! Nya till styrelsen har valts Sissi Saller och Anna Agoston - två drivande berättare och glädjespridare som det ska bli roligt att skapa nya berättartillfällen med. Ny som ordförande är Cecilia Stach, tidigare bland annat sekreterare. 

Slutligen vill vi kort nämna de två berättartillfällen vi har haft under året med ALBA:s medlemmar på Etnografiska muséet i Stockholm. Ett i våras och ett nyligen nu under hösten. Uppskattat av både museibesökare, muséets guider och oss som berättare. Vi planerar att göra detta till årliga berättardagar där du är varmt välkommen att vara med som berättare!

ALBA:s övriga kalendarium och nyheter hittar du här på vår hemsida.
Nedan följer datum och länkar för det vi tipsat om ovan.

Må så gott! Må läkande berättelser och sagande skänka kraft längs din väg.

ALBA Sveriges styrelse
genom Magnus Pamp

Ps: Du hittar nu ALBA Sverige på Instagram - sök på albasverige. 
---
Boken Storytelling - en läkande kraft mellan människor
Ordinarie pris: 325 kr inklusive porto 45 kr
Ditt medlemspris: 1 st 245 kr inklusive porto, 2 st 445 kr inklusive porto
Beställ genom att mejla Inger Lise direkt på ilo@storytellingforlife.com
---
16 november - Selma Lagerlöfs Löwensköldska ringen - Vagnhärad
---
17 november - Korpen och Valen - FolkKulturCentrum i Stockholm
---
4-6 januari - midvinter retreat med Inger Lise Oelrich - Vidarkliniken i Järna
Anmälan senast den 15 december. Du får 150 kr rabatt som ALBA-medlem.
---
26 april - 2 maj 2018 - Nordisk ALBA medlemsträff på Kreta
Nordisk Alba inbjuder till en medlemsträff  i den lilla byn Amari på Kreta april-maj. En del av er har kanske redan gått på storytellingkurser i Amari, för andra blir det första gången. Detta är en plats man gärna återvänder till. På det nordiska ordförandemötet i Köpenhamn i maj,  diskuterade vi möjligheten att arrangera en medlemsträff i Amari i Albas regi, i samarbete med kulturföreningen Friends of Amari.  Det är med glädje Alba SuomiFinland nu inbjuder till en storytellingvecka i denna lilla bergsby där Friends of Amari gjort ett viktigt arbete under det senaste decenniet. Storyteller Stella Kassimati från Friends of Amari är vår värdinna och kommer på förmiddagarna att låta oss ta del av de grekiska myter som ligger hennes hjärta nära. På eftermiddagarna blir det ALBA workshops från Sverige, Danmark, Norge respektive Finland -läkande berättande, en eftermiddag per land. Tid att mötas och umgås, att inspireras och låta idéer växa fram, ombonade i den lilla byn, omgivna av berg och olivlundar. Maten är en fröjd och vinerna lokala. Helpension, inkvartering i 2-3 personers rum. Två utflykter med Stella som guide ingår också. Albas kontakt- och ansvarsperson är María Serrano. ALBA har fått ett mycket förmånligt pris som inkluderar deltagande, exkursioner, kost och logi. Antalet deltagare är begränsat till 16 stycken, 4 per land. Anmälan och frågor ställs snarast till albasuomifinland@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar