Berättare

ALBA-berättare och medlemmar. Sidan uppdateras varje år. Vill du presentera dig själv?
 Skicka till albasverige (a) gmail.com. Tack!

Hélène Bohman Blomqvist,
pedagog, författare och artist

"I sagans skog, kan nästan allting hända.."
Jag håller kurser i sång, berättande och talkonst.
Utforskar hur ord och musik hjälper människor.
Gör scenprogram med sång, dikt och berättelser.
Berättare och sångledare på Haganäs Musikteater i Järna. 
Gett ut "Vi möts under sångträdet," "Kom till sångbäcken"
och diktsamlingen "Och tiden."
Släppt tre skivalbum, senast" Vi är de levande." 


Verena Haller, berättare

Jag vill förmedla sagans magi, symbolspråk och visdom genom berättarframträdanden samt genom kurser inspirera andra till eget berättande. Tillsammans med gruppen Sagostämmarna medverkar jag i berättarföreställningar eller -vandringar. I Sinnenas verkstad kombinerar jag sagoberättande med tovning och är främst verksam inom Skapande skola men också i andra kulturarrangemang.Stine Hee, sagoberätterska

Genom hela livet har folksagorna dykt upp som något jag skulle beskäftiga mig med. De senare år har jag börjat berätta. Jag berättar i mina skapargrupper som inspiration till skapandet och jobbar gärna vidare med rollspel och ljud.
Ibland har jag en berättarkväll. Där är det viktigt för mig att förmedla folksagornas budskap – och med röst och gester nå tillhörarens själ.

Annars berättar jag gärna för väninnorna – det är uppskattat och ett bra övningsforum.Ronit Koerner, berättare

Det hände sig en gång för länge, länge sedan att Ronit Koerner föddes i Tel Aviv, i Israel. Året var 1953. Ronit växte och blev stor och vacker och mötte en prins som tog henne med sig 1980 till ett land långt, långt borta i norr. Där var det kallt, så kallt och mörkt om vintern, det var rena vargavintrar.  Här mötte Ronit ”Jordcirkus”, en gatuteatergrupp som startade arbetet med amatörteater i Skarpnäck.
Arbetet med amatörteatern och hennes berättande genom sitt yrke som Waldorfpedagog gav henne startskottet till att utvecklas till storyteller. Idag berättar Ronit för alla åldrar, från stora och små scener, på museum, festivaler och kaféer. Och på berättar- och sång kvällar som hon arrangerar hemma hos sig. 
Ronit berättar judiska berättelser, sufiska sagor, sagor ur världssagoskatten och livshistorier från kriget i Israel och paradiset i Sverige. Många av hennes livsberättelser är mycket komiska och det är det hon menar: att ett skratt förlänger livet. Att få höra publik på 100 personer skratta till hennes berättelser ger henne lite hopp om, att bidra till det läkande berättandet i Sverige. Ronit har berättat i Kina, Vietnam, Israel och i Sverige med Sagostämmarna, Chassidah duo, BNÖ, och själv som: tant Ester berättar…

 mobil 073 - 582 73 14    koerner(a)bredband.net

Yvonne Larsson, storyteller

Vill du kunna förmedla en berättelse så att andra människor blir berörda? Vill du träna ditt lyssnande? Eller vill du sjunka in i lyssnandet och låta bilderna leva sitt eget liv i ditt inre?
Jag erbjuder workshops, seminarier, teambuildning och enskilda sessioner i storytelling. Kom och träna på din förmåga att uttrycka ditt inre i bilder. Med min hjälp kan du förvandla det som skaver i själen till läkande berättelser. Låt ditt hjärta värmas i bilder och berättelser.

073 - 18 09 330
yvonne (a) storytelling4u.se  
Marika Nasiell, skådespelare, regissör & uttryckande konstterapeu

I det muntliga berättandet och de konstnärliga uttrycksformerna kommer våra inre världar till uttryck och vi får syn på oss själva och världen med nya ögon. Berättelsen blir en spegel med vars hjälp vi kan ta oss vidare i livets snårskog.

Som berättare, teaterregissör och uttryckande konstterapeut håller jag workshops, undervisar och leder berättarprojekt i olika sammanhang. I studion ”Rummet för Uttryckande Konst” tar jag emot klienter enskilt och i grupp. Hör gärna av dig om du vill veta mer!
070-207 71 42, 

Inger Lise Oelrich,
grundare av Nordisk ALBA

Hon är teaterregissör, storyteller, utbildare och författare till flera böcker om storytelling. Sedan 1980-talet har hon arbetat med kreativitet, Art of Community och vuxenutveckling inom teater, utbildning, vård, näringsliv och fredsarbete.
Inger Lise håller kurser, föredrag, leder projekt, berättar samt utvecklar nya utbildningskoncept med storytelling, teater och social konst som grund.
Inger Lise Oelrich är en pionjär som har tagit initiativ till många internationella symposier, konferenser och möten om storytelling. Sigrid Ogland, berättare & workshopledare


Sagospråkets förlösande kraft har jag ofta bevittnat: hos mig själv som vilsen tonåring, hos människor i kris och sjukdom, hos barn och vuxna – med eller utan funktionshinder. Att skapa ett osynligt ”rum i rummet” där berättelserna kan flöda ut och tas emot uppfattar jag som berättarens uppdrag. Berättarsituationen ger möjlighet till nyupptäkt, frihet och kraft personligen såväl som i sociala sammanhang.
Genom mitt företag Levande Berättande ger jag berättarföreställningar och kurser/föreläsningar skräddarsytt efter uppdragsgivarens önskemål.
Magnus Pamp - storyteller, copywriter & drömterapeut

Ordens magi har lyst klart för mig sedan barnsben. Skrivandet blev min första uttrycksform – och tidigt också mitt arbete. Som storyteller söker jag berättelserna som skänker kraft och vägledning så att de som lyssnar finner mer av sin inre sanning och passion. Som friluftsmänniska är naturen min kraftkälla och där vistas jag gärna som både storörad lyssnare och inkännande förmedlare av naturens magi och visdom. Berättandet inkluderar jag även i de utbildningar, ceremonier och meditationer jag håller.

magnus (a) antligen.nu, 070 - 420 44 44
Sissi Saller – storyteller, skribent, fotograf och konstnär

Berättandet går som en röd tråd i allt Sissi gör och hennes intention är att vara delaktig i att vaska fram guldet i sina medmänniskor så att både de själva och andra får se det lysa – oavsett om hon porträtterar dem i ett reportage, ett fotografi eller i en bok.

I företaget sallerstorytelling.com arbetar Sissi främst med att dokumentera äldre människors och släkters livshistorier till de efterlevande. Hon verkar också som skribent, fotograf, kursledare, föredragshållare, ceremonimästare och konstnär.

073 - 714 51 14   sissisaller(a)gmail.comCecilia Stach - storyteller

Jag verkar som storyteller, qigonglärare och klangskålsspelare. Mitt berättarskap vilar på naturens skönhet och dess välgörande krafter. Jag vill bidra till en stärkt gemenskap mellan generationerna och ökad förståelse för världen på individnivå genom att vi knyter band över landsgränserna. 

Mig hittar du bland annat i den magiska sagotipin, på mötesplatser inom äldreomsorgen och på musik- och berättarföreställningar.

073 – 78 28 009   cecilia (a) celebration-of-life.se


Birgitta Wiese, sagoberättare & pedagog

Birgitta har en lång yrkesbakgrund som lågstadielärare både i grundskolan och Waldorfskolan. I Waldorfskolan tillägnade hon sig det muntliga berättandet som metod, vilket är Waldorf-pedagogikens signatur. Efter pensionen gick hon till den närmaste lågstadieskolan på hemorten och erbjöd dem sagoberättande. Hon berättade snart flera sagor i veckan i olika klasser. Det förvånade alla lärare och föräldrar att barnen lyssnade så uppmärksamt! 

Hon har en fyllig sagorepertoar och många erfarenheter att dela med sig av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar