torsdag 30 januari 2014

ALBA Sveriges nyårshälsning genom CeciliaTill Er kära ALBA:s Medlemmar!

Tänker ofta på er, som skapar detta gyllene nätverk. Var och en av oss bär berättandet, den fredliga kommunikationen mellan människor, i våra hjärtan. Var och en av oss sänder dessa värmande strålar. Ser hur det mellan oss går vackra skira broar som bildar detta nätverk. Tryggt, ett hopp, en föraning. En vetskap att det finns någonstans att vända sig i glädje och sorg och bli sedd och hörd.

Att få bli lyssnad till är livsviktigt. Nyårslöftet mitt är att lära mig lyssna bättre. Är inte detta det läkandeberättandets essens, är inte detta den djupaste meningen med mötet mellan människor? Är inte detta möjligheternas ljuva frö, skapelsens viktigaste ingrediens, vattnet som vattnar så att livet får blomma och slå ut?

Låt oss gemensamt lyssna in Året, rent praktiskt och konkret. Gå ut i vintermörkret och lyssna till stjärnorna på sammetsmild mörk himmel, lyssna med fötterna på marken vi beträder, lyssna med huden på vinden, lyssna till melodin i tonfallet när bäcken dansar ner emot havet... Lyssna med ögonen på skönhet och fulhet. Lyssna till ljuset som morgonen vaknar i. Våga sätta ord på lyssnandet, varsamt och noggrant. Lyssna inåt för att finna orden. I sagans värld får allt finnas. I livet finns allt, men ibland vågar vi inte lyssna och ta in. Kanske vi kan hjälpa varandra genom att med största varsamhet sätta ord på tyngd och sprudlande glädje? Ibland kan vi hjälpa varandra genom att lyssna, stilla och närvarande, kanske endast till varandras andetag... Då händer ofta något, den lilla lågan därinne i hjärtat vaknar, börjar försiktigt att brinna dansa, värma….

Detta skira vackra nätverk, ALBAs bär soluppgångens namn. Var morgon är ny, var morgon en ny gåva att bereda mark till meningsfullt liv.

I år ska vi bereda mötesplatser så att ALBA kan få blomma. Vi hoppas genom detta att ALBA:s medlemmar finner varandra i en värmande gemenskap, ett skapande, gemenskapens rum, ett gemenskapens rum att vila och växa i. En cirkel av människor som vandrar Jorden, årstiderna med öppna hjärtan och sinnen. Stärkta av den kreativa kraft som strömmar igenom detta sätt att berätta och lyssna.

Följ ALBA:s blogg för att se de evenemang som pågår av och med ALBA:s medlemmar, bloggen är årsgammal idag och flödar av inspirerande evenemang. Här kan du också själv lägga ut de berättartillfälle du skapar. Klickar du dig runt i Nordens ALBA-länder finns än fler berättartillfällen att finna. Sommarens symposium i Finland, vill varmt rekommendera att närvara. Har i kulisserna sett förberedelserna som varat i tvenne år.

Ja, väl mött till ett Gott Nytt ALBA År.
Må era fötter vandra i lyckans skor över vår vackra Jord!
Varma strålande hälsningar

ALBA genom Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar