söndag 31 augusti 2014

Berättare på insamlingsdag i Fanthyttan för Barncancerfonden

Fotograf: Eira Pamp
Den 30 augusti hölls en insamlingsdag vid Fanthyttans byskola, strax norr om Lindesberg, till förmån för Barncancerfonden i mellansverige. ALBA:s Cecilia Stach och Magnus Pamp var tillfrågade att deltaga - Cecilia stod för sagor för stora och små i sin sagotipi medan Magnus Pamp höll i mikrofonen som konferencier.

Fotograf: Eira Pamp
Runt omkring den gamla byskolan pågick idel aktiviteter, alla till förmån för Barncancerfonden. Skjuts med häst och vagn, fiskdamm och lekland, auktion, loppis, lotterier, träskulptering, musikunderhållning, guidade turer av byskolan och försäljning av mat och fika.Alla intäkter gick oavkortat till Barncancerfonden.

Ett stort antal frivilliga fanns på plats under dagen för att få evenemanget att flyta smidigt. Sagotipin var vackert placerad i skogsbrynet intill skolan - och ryktet om magin därinne spred sig från mun till mun. Den ena gruppen med nyfikna barn avlöste den andra. Och så fortsatte det... Antalet besökare vid byskolan överträffade vida förväntningarna. En lyckad dag där berättande hade sin naturliga plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar