tisdag 8 december 2015

Verena Haller: äntligen fick vi till en ALBA-medlemsdag!

Delande i cirkeln, Anna Julia Agoston berättar om sitt arbete.
Söndagen den 22:a november träffades vi på Söder i Stockholm för att ha en heldag tillsammans. Tolv personer kom, varav tre av dem är nya medlemmar i vår förening. En av dessa uttryckte, "Vad mycket det är som händer!"

"På gång" det var temat för dagen. Det var knappt att timmarna ville räcka till för att berätta om allt som är på gång. Morgonen inleddes med qigong under Cecilia Stachs proffsiga ledning. Hon har förmågan att koppla ihop rörelse och vad vi som berättare behöver för att komma in i kroppen. Denna gång låg fokus på att slappna av på tre särskilt utsatta områden där vi ofta spänner oss i berättarsituationer. Sköna övningar som gjorde att vi inte längre hade spänningar i ögon, tunga eller en mycket viktig längsgående muskel på lårets baksida när vi berättade för varandra.

Under dagen berättade vi sagor och berättelser varvat med "vad har jag på gång". Vi fördelade tiden någorlunda rättvist. Alla fick en stund var.

Några axplock från medlemmarna/ALBA-arrangemang: berätta på jobbet, i mitt yrke, i föreställning, skapande skola, arrangera berättarfestival, inte berätta så mycket själv utan lyssnar istället, slöjda sagoväsen, ge kurser, workshops, Syster-berätta, flyktingberätta, gästworkshop/föreläsare Gauri Raje 6 februari, sommarsymposium i Norge 2016.

Bakom dessa axplock  och det som inte redovisas här ligger mycket arbete. Några är i gång och några väntar på att mogna.

Kära ALBA- medlemmar i hela vårt avlånga land, skriv till denna hemsida och dela med dig av dina tankar, idéer, projekt  och annat som kan inspirera oss i berättarvärlden. Hör av dig till Magnus Pamp på 070 - 420 44 44 eller magnus (a) antligen.nu med det du vill dela med dig av.


Håll utkik, snart kommer inbjudan till gästworkshop/föreläsning med Gauri Raje den 6 februari!

Varma hälsningar

Verena Haller
ordförande ALBA Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar